Udlicitering- Nej tak

LOLLANDS VICEBORGMESTER PÅ TYND IS I PLEJEPLUS-SAGEN

Læserbrev den 23. februar:

Bente Borre skov og Søren Kolstrup medlemmer af Lolland byråd for Enhedslisten.

Nej tak til konkurrence på liv, ære og velfærd

Lolland Kommune var lovgivningsmæssigt tvunget til at vælge den billigste leverandør, da man valgte Pleje Plus . Sådan lyder det fra viceborgmester Henrik Høegh den 21. februar i Folketidende.

Vores melding lyder: Dette står ikke skrevet nogen steder, altså lodret forkert ifølge vore informationer.

Lolland Kommune kunne have valgt at fortsætte godkendelsesmodellen, hvor kommunen indgår kontrakt med en eller flere leverandører, der til punkt og prikke opfylder de kvalitetskrav og den pris, som kommunen opstiller.

Lolland Kommune kunne også have valgt udelukkende at invitere til konkurrence på kvalitative kriterier med udgangspunkt i en realistisk timepris, som vi ud fra kommunens erfaringer har kendskab til.

Den vej har f.eks. Struer Kommune betrådt. I begge tilfælde er der tale om NUL konkurrence på pris.

Lad os tydeliggøre vores position. Vi er indædte modstandere af, at der udliciteres og konkurreres på liv, ære og velfærd.

Så længe der er et krav om tvangsudlicitering, vil vi – med Pleje Plus sagen in mente – slås for, at der ikke konkurreres på pris. Det er jo kommunekassen , der skal redde stumperne, når de private kuldsejler. Det er kommunens skrøbelige borgere, der rammes, når de private firmaer ikke leverer ydelserne eller går konkurs.

Vi håber, Henrik Høegh kan bekræfte, at vores læsning af gældende bestemmelser er korrekt. Vi håber, vi kan lære af Pleje Plus sagen og alle de mange sammenbrud og konkurser, der har præget udliciteringen af hjemmehjælp og hjemmepleje.

Bente Borreskov
Knuthenborgvej 70
4930 Maribo

Søren Kolstrup
Hybenvej 21
4930 Maribo