Protester mod chikane af flygtninge.

Fredsring – Fakkel protest imod flygtninge chikane i Hørning !

Af Maria Temponeras, 23. januar 2017.

Luise Rasmussen og jeg fik samlet en god crowd til fredsring i fredags efter 4 tilfælde af rudeknuseri mod en flygtningebolig. 

Nogle af de hyperlokale socialdemokrater og aktive i flygtningearbejdet, ville hellere have det dysset ned, og modarbejdede os ret heftigt. 

Vi blev sgu lidt i tvivl om vi skulle fastholde, men blev enige om at gøre det. Og så kom de valne socialdemokrater alligevel, de startede med at stå sure i udkanten, men blødte op ved sange og taler, kom hen og var helt hjertelige til sidst. 

Mange af de fremmødte var helt nye ansigter, unge med små børn og pæne ældre damer. Fra helsekosten kom ud med en spand gratis urtete Der var fuzzy og stærk fællesskabsfølelse all around, og den flygtning, hvis utryghed startede hele idéen, var med, og var glad og rørt. 

Jeg tror det er vigtigt vi holder fast i den strategi, som vi også kender fra andre steder: når vi hører om hatecrimes, stiller vi op, og tager derhen. Flygtninge, stenkastere, højreradikale og Hr, og Fru Jensen skal vide vi er flere, og vi er stærkere. 

Det er en chance for de tavse og uorganiserede humanister for at komme frem og vise flaget og ansigtet. Så klø på derude, hvis der sker ting. 50 fakler og et bukket A4-ark med 4 sange kan gøre en dødssyg provinsplads til et magisk sted.

Fra Enhedslistens face book og “lokal avisen” Skanderborg.