Krystal nat demo i Sorø 9. november, Sorø torv kl. 17.00

Krystalnatten er desværre stadig aktuel.

Den 9. november 2019 er det 81 år siden nazistiske bander og bøller overfaldt jødiske borgere, butikker, synagoger og ejendomme i Tyskland og Østrig. Mange blev slået ihjel og store værdier – økonomiske og kulturelle – gik tabt.

Krystalnatten, som dette brutale overfald kom til at hedde, blev det første organiserede og planlagte overgreb på jøder og indledningen til den nazistiske kampagne, hvis brutale slutmål blev udryddelsen af 6 millioner jøder, romaer, politiske modstandere, handikappede, homoseksuelle og andre, som ikke fandt plads i nazisternes Tredje Rige.

Rundt omkring i verden bliver mennesker stadig forfulgt pga. politisk ståsted, nationalitet, seksualitet, religion… Helt aktuelt er Tyrkiets overfald på kurderne.

I Sorø inviterer Enhedslisten og SF til markering af dagen: I år vil vi have fokus på Tyrkiets overfald på de kurdiske områder i Syrien.

Vi markerer dagen med et fakkeloptog med sang og taler lørdag d. 9.11. på torvet i Sorø kl. 17:00. Talere er Eva Flyvholm EL og Anne Valentina Berthelsen SF.

 Kl. 17:45 går vi i samlet flok til café Ludvig, hvor der er gratis fællesspisning, sang og hyggeligt samvær.

  • ·         Vær med til at mindes ofrene for krystalnatten og nazisternes forbrydelser

  • ·         Vær med at vise modstand mod racisme og diskrimination og etnisk udrensning

  • ·         Vær med til at fejre frihed, fællesskab og tolerance.

Alle er velkomne – tilmelding ikke nødvendig. Del gerne invitation og vedhæftet plakat J

Bestyrelsen