HVORNÅR VÅGNER MINISTEREN OP?

Folketingskandidat for Enhedslisten på Sjælland Eva Enoksen udtaler til Sjællandske Medier:

Det sejler for transportministeren, og for Femern-byggeriet. For nylig anholdt politiet 28 russiske søfolk i Rødbyhavn. Det viser, at der ikke er tjek på arbejdsforholdene på Danmarks dyreste byggeprojekt.

Hvad gør transportminister Benny Engelbrecht for at stoppe svindel og social dumping? Intet. Femern-firmaer kan slippe afsted med at kræve, at ansatte skal arbejde 12 timer om dagen i 28 dage i træk, uden det dæmrer for ministeren.

Først efter politiaktionen og pres fra fagforeninger, har ministeren svunget sig op til at bede om en ”redegørelse” fra statens egen bygherre, Femern A/S.

Fine ord om fair arbejde batter bare ikke, når der ikke er en reel indsat mod social dumping på Femern. Det er ministerens ansvar, at der ikke bliver ført kontrol. Det er ellers ikke svært. Ministeren kan bare skæve til f.eks Region Sjælland eller Københavns Kommune, hvis kontrolenheder afdækker masser af sager om social dumping.

Man siger, at Femern vil skabe 5-7.000 job. Men vi risikerer, at det primært bliver til skodjob for underbetalte udenlandske kolleger, der bliver groft udnyttet. Det kan Benny Engelbrecht forhindre, hvis han vil. Vil han?