De specialiserede sociale institutioner skal gøres regionale

(Læserbrev sendt til Sjællandskes hjemmeside 27/10)

Tilbud på de specialiserede socialområder er ikke gode nok. De tilbud, der er til børn med helt særlige behov og til en lang række handicap­-grupper, er for dårlige. Kommunernes ret til at overtage disse opgaver betyder reelt, at de ikke bliver løst godt nok.

Specialiserede institutioner med fx. specialundervisning, børn med særlige behov, genoptræning, bo- og beskæftigelsestilbud til handicappede samt fysisk og psykisk udviklingshæmmede kræver et stort befolkningsgrundlag, for at der kan være et kvalificeret fagligt miljø og leveres et forsvarligt behandlingstilbud.

Kommunernes hjemtagelse af det specialiserede område, som de gamle amter dækkede, har betydet en atomisering og en forringelse af borgernes tilbud på det specialiserede område. Kommunernes hjemtagelse sker nemlig primært for at spare – ikke for at forbedre brugernes liv.

Derfor vil Enhedslisten have de specialiserede institutioner samlet regionalt og regionerne skal have økonomi til at drive disse med veluddannet arbejdskraft.

Kim Mariegaard, Nykøbing Sj.
Kandidat for Enhedslisten til Regionsrådet og Odsherred Byråd