ANTORINI OPTRÆDER DEMAGOGISK

ANTORINI OPTRÆDER DEMAGOGISK

Bruno Jerup EL MF, Signe Stockholm (SUF) og Per Markmøller EL-Lolland udtaler 21. december 2016

Et flertal i folketinget har besluttet et uddannelsesloft, der betyder at borgere i det her land ikke fremover vil kunne tage mere end én uddannelse finansieret af staten hvis det er på samme eller lavere niveau end den man har i forvejen. Det er en hån mod dem, der vil søge nye veje eller skifte kvalifikationer i en retning som de har valgt.

Argumentationen for dette angreb på fleksibilitet og omstillingsparathed er angiveligt at finansiere den ændring af dagpengereglerne som er vedtaget med regeringen, socialdemokratiet og de radikale. Især Christine Antorini fra socialdemokratiet har ført sig frem med dette argument og forsøgt at give udseende af, at Enhedslisten blæser på de arbejdsløse hvis man ikke er tilhænger af uddannelsesloftet.

Det er ren manipulation og demagogi fra Antorinis side!

For det første er det begrænset hvad den dagpengeaftale vil gøre positivt for de arbejdsløse. Dagpengeperioden forbliver 2 år mod de tidligere 4 år. Og optjeningen på 1 år fastholdes generelt. Så her er der ikke noget at prale af for socialdemokratiet.

For det andet findes der et helt statsbudget hvor der kan findes penge til at finansiere dagpenge. Hvorfor skal det lige nøjagtig være det at danske borgere videreuddanner sig, der skal holde for? Det er jo et politisk valg. Man kunne indføre millionærskat, genindføre formueskat, hæve selskabsskatten eller spare på militær og kampfly. Det hører ingen steder hjemme udelukkende at fokusere på uddannelsesmuligheder som alternativ til dagpenge.

Med denne demagogiske knibtangsmanøvre forsøger Antorini at så splid mellem uddannelsessøgende på den ene side og dagpengemodtagere på den anden. Man længes tilbage til de årtier hvor også socialdemokratiet var klar til at udfordre de stærke kapitalinteresser.

Bruno Jerup, MF Uddannelsesordfører Enhedslisten
Sif Stokholm, Socialistisk Ungdomsfront Lolland-Falster
Per Markmøller, Folketingskandidat Enhedslisten Lolland
Reersnæs Kirkevej 308
4941 Bandholm